Tips på turer

Tre dagsturer i Vadstena – Dahlströmska gården tipsar!

Vi på Dahlströmska gården har satt ihop tre olika förslag på hur en dag i Vadstena kan se ut. Här får du våra personliga tips om hur du kan spendera din tid i Vadstena. Plocka en enstaka aktivitet eller följ hela programmet! Använd gärna länkarna och låt dig inspireras! Du kommer att märka att i Vadstena finns hur mycket som helst att se och göra… 

Hospitalsturen

Att övernatta på ett hospital från 1800-talet väcker nyfikenhet och vetgirighet! Hur levde dårhushjonen? Vilka var de och vem vårdade dem? Och vad gjorde hospitalet med staden Vadstena? Den här dagen vigs åt Vadstenas spännande dårhushistoria!

Klosterturen

Mest känt är nog Vadstena som staden där Heliga Birgittas första kloster byggdes. Många, både pilgrimer och turister vallfärdar till Vadstena varje år för att komma nära vårt svenska helgon. Vill du också gå i hennes fotspår är det här rundan för dig!

Cykelturen

Vad kan vara mer avkopplande än en skön cykeltur? Vadstena tronar på östgötaslätten och det platta landskapet bjuder på perfekt för cykling för alla. Från sadeln ser du mer och hinner längre än om du går till fots. Här kommer en favoritrunda för en vacker, solig dag. En tur med kyrkor, vindkraftverk, åkrar och Vadstenas siluett på avstånd. Turen avslutas med loppis och glass och på kvällen blir det middag på krogen Hörnet med Vadstenas mysigaste uteservering.

Comments are closed