Antikt och second hand

En god start för dig som är intresserad av antikt och second hand är att ta en titt i vår egen reception. Här finns några hyllor med ett litet, men välvalt utbud.

Som nästa stopp rekommenderar vi den lilla vintagebutiken Arletty på Stora Torget. En butik att bli glad av med roliga kläder och diverse prylar samlat på liten yta. Innanför butiken finns för övrigt en intim och mysig biograf, som drivs av Kulturförgreningen Ugglan. Arletty finns på instagram under namnet arlettyvintage.

Fortsätt sedan upp på affärsgatan Storgatan. Här finns två second handbutiker i stort sett mitt emot varandra; Ögontröst och Mormors källare. På Storgatan finns också flera antikvariat för dig som gärna botaniserar bland gamla böcker.

En något längre promenad (eller cykeltur) är det sedan till Antikladan vid väg 50. Här finns det största utbudet av antikviteter i två stora våningsplan. Där man kommer in är det välordnat och fint uppställt, men det är värt att botanisera även på den mer lagerbetonade övervåningen.

Comments are closed